Om segelbåtssidan Tur84.se

Detta är en sida för alla som tycker om segling och segelbåtar. Tanken är att skapa ett forum där seglingsentusiaster kan lära sig mer om ämnet, ta del av nyheter och helt enkelt kunna få kontakt med andra likasinnade som brinner för båtlivet. Hoppas att ni gillar sidan och hittar finns massor av intressanta saker som får er att vilja komma tillbaka hit!

Att äga en segelbåt

Att äga en segelbåt är många människors allra högsta dröm och när man väl lyckats uppfylla denna dröm finns det mycket som man måste tänka på och kunna. Här kommer man som läsare därför kunna fördjupa sig i olika aspekter av att äga en segelbåt. Det kan handla om hur man bäst underhåller sin båt, vilken båtklubb som är bäst eller tips om trevliga seglingsdestinationer.

Seglingens historia

Ett annat ämne som ofta kommer att tas upp på den här sidan är seglingens historia. Det finns så mycket att upptäcka om man inte bara intresserar sig för det nutida och moderna. Visste ni till exempel att Kungliga Svenska Segelsällskapet, eller KSSS som det förkortas, bildades redan 1830, vilket därmed också gör sällskapet till en av de fem äldsta i sitt slag i världen. Många förklaringar till varför segelsporten ser ut så som den gör idag går att finna i dess historia. Så för att få en större förståelse för segling och dess betydelse genom tiderna är det mycket nyttigt och användbart att bekanta sig med dess historia.

Tävlingssegling

Gillar man segelbåtar så brukar man i allmänhet också tycka att det är spännande med tävlingssegling. Den här sidan kommer därför att ägna en hel del tid åt detta ämne. Det kommer främst att röra sig om svensk tävlingssegling men naturligtvis kommer även de riktigt stora internationella tävlingarna att tas upp. Här kan läsarna hitta allt ifrån tävlingskalendarium till tävlingsresultat och dessutom kommer det finnas referat från olika besökta seglingstävlingar.